The Blog

A finals del 2017, l’entitat interprofessional del sector porcí (INTERPORC) va organitzar una campanya itinerant amb el lema “Porklovers” per promocionar els beneficis de la carn de porc, potenciar-ne el consum i la imatge com a producte de qualitat. Una campanya molt necessària perquè encara avui perviuen les falses creences i el desconeixement sobre les seves veritables propietats nutricionals.

La carn de porc és un aliment ric en proteïnes d’alt valor biològic i vitamines del grup B (B1, B3, B6 i B12). També aporta diversos minerals com el ferro, el zinc, el fòsfor i el potassi. Encara avui perviuen falses creences sobre el valor nutritiu del porc, com el seu contingut en greixos, que és moderat o fins i tot baix en peces magres com el llom.

A més, la carn de porc és rica en grasses monoinsaturades i conté altes quantitats d’àcid oleic que ajuda a mantenir uns nivells adequats de colesterol. Es recomana que el ràtio àcids grassos poliinsaturats/àcids grassos saturats sigui major que 0,4, atribut que només compleix la carn de porc.

El principal component de la carn de porc és l’aigua (40-75%), seguit per la proteïna o el greix, depenent de la peça. Així, la cansalada i la llonza són parts menys proteiques i més grasses, mentre que el llom és la part més magra i menys calòrica.

La carn de porc és rica en vitamines B1 (tiamina), que actua com a coenzim en reaccions metabòliques i en B2 (riboflavina), que intervé en reaccions oxidatives del metabolisme.

Per tant, el seu consum setmanal és aconsellable en el marc d’una dieta variada i equilibrada.

FONTS:
Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Observatori del Porcí. 

Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (INTERPORC)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Comentaris

Name*

Correu-e*

Website*

five × 4 =